Mit kell tudni a mezei poloskáról?

Magyarországon több száz őshonos poloskafaj (Heteroptea) él, melyek jellemzően a mezőgazdasági terményekre jelentenek veszélyt, termesztett növényeinkben tesznek kárt. Ilyenek például a zöld bogyómászó-poloska (Palomena prasina), a paréjpoloska (Eurydema oleracea), a piroslábú címeres poloska (Pentatoma rufipes), vagy a közönséges karimás poloska (Syromastes marginatus).

A köznyelvben „mezei poloska” néven elterjedt fajok alatt jellemzően az ázsiai márványpoloskát (Halyomorpha halys) és az Afrikából származó zöld vándorpoloskát (Nezara viridula) értjük. Rohamos terjedésük miatt egyre többet találkozhatunk velük lakóterületeken is. Hazánkban való terjeszkedésüknek kedvez egyrészt a klímaváltozás is, másrészt pedig az, hogy nálunk nincsen természetes ellenségük.

A poloskák tavasztól őszig a táplálékban gazdag mezőgazdasági területeken, erdőkben és gyümölcsösökben élnek, de a hideg beálltával fedezékbe vonulnak, és a fűtött lakóépületekben, ingatlanokban, gyáregységekben igyekeznek áttelelni. Az elmúlt években ezért nagyon sok kellemetlenséget okoznak a mezőgazdasági földterületek, illetve erdők környékén levő lakóterületeken, ahol ellepik a házfalakat és bemásznak, berepülnek a nyitott nyílászárókon, befurakodnak a réseken, akár a legkisebb szúnyoghálórepedésen is. Természetes védekező ösztönük folytán, veszély észlelése esetén büdös váladékot hagynak maguk után, ami sokáig a felületen marad.

Biztonságosan és eredményesen felléphet a poloskák ellen!

A természetes növényi kivonatot tartalmazó Air Control S rovarirtó készítmény automata adagolóval gondoskodik a rovarmentes környezetről. A természetes piretrin kiűző hatása képes egy stabil áthatolatlan gátat kiépíteni, ezáltal biztosítva a probléma gyors és gazdaságos megoldását.

Mint a rovarölő szerek többsége, a természetes piretrin is kontakt hatóanyag. Ezért a termék szükségesnél nagyobb mértékű szétszóródása ellen beltérben kell és lehet alkalmazni, ahol a repülő rovarok a problémát okozzák.

Néhány példa: lakások, irodák, étkezdék, hotelek fogadó tere, éttermek, bárok, pubok, üzletek, zöldség és gyümölcsárusító helyek, húsfeldolgozó üzemek élelmiszerek jelenlétében is (az adagolót az élelmiszertől legalább 2 méter távolságra helyezve.)

Töltse mindennapjait zavartalanul!

Miért éri meg Önnek az Air Control S készítmény?

♦ Eredményes

A légtérbe juttatott apró, lebegő természetes piretrin szemcsék távol tartják és elpusztítják a repülő rovarokat. A pyrethrum egy természetes rovarölő hatóanyag, amely a százszorszép fajhoz tartozó virág olajos kivonata. A piretrineknél a gyors hatás attól függ, hogy a hatóanyag milyen gyorsan tudja a rovarok idegrendszerének működését blokkolni. A hatóanyag először serkentőleg hat a rovarokra (ez az ún. repellens vagy kiűző hatás), majd az ezt követő teljes bénulás eredményezi a hatóanyag gyors ölő hatását. A piretrineket gyakran kombinálják Piperonyl butoxiddal (PBO), amely növeli a hatóanyag hatékonyságát azáltal, hogy gátolja a hatóanyag lebomlását a célszervezet ekben. Rovarirtó hatásán túl a Pyrethrum hatóanyag erős kiűző hatással is rendelkezik a szúnyogokkal, élelmiszerlátogató rovarokkal, valamint a háziállatok élősködő kártevőivel szemben.

♦ Gazdaságos

 Egy flakon 3000 szórást biztosít, mely az adagolás gyakoriságától függően 6 hétig is elegendő 40-45 m2 (~135 m3) légtér védelmére.

♦ Biztonságos

Természetes növényi kivonata az emberekre, háziállatokra veszélytelen. A természetes piretrin és a piperulon butoxin úgy ismert, mint az emberi szervezetre ártalmatlan hatóanyag és általánosságban a melegvérű állatokra is igaz, hogy a szervezetükben lévő enzimek gyorsan lebontják a két hatóanyagot. Mivel a piretrin hatóanyag meglehetősen fényérzékeny, hatásossága főként a gyors ölő hatásban és taszító hatásában mutatkozik, nincs tartamhatása. Ráadásul az adagolóval kijuttatott rovarölő készítmény mennyisége olyan kicsi (kb. 75 μL/adag) hogy egyáltalán nem veszélyes a helyiségben tartózkodókra. A megengedett kibocsátási limit a mért mennyiség kb 1600-szorosa. Élelmiszer jelenlétében is alkalmazható, csomagolásmentes élelmiszertől legalább 3 méter távolságban kell elhelyezni.

♦ Kényelmes

Az adagoló fénymérővel és időzítővel van ellátva így napszak és adagolási gyakoriság is beállítható rajta.

♦ Mobil

Elektromos hálózat nélkül (elemmel) működtethető.

♦ Diszkrét

A légtérbe juttatott készítmény színtelen és szagtalan.

♦ Esztétikus

Dekoratív megjelenés.

♦ Praktikus

Az automata adagolóban lévő utántöltő aerosol gyorsan és egyszerűen cserélhető. Az adagoló készülék a zárókulcsot és falra rögzítéshez szükséges kiegészítőket (csavar és tipli) is tartalmazza.

Ha érdekli a termék, kattintson és böngésszen webáruházunkban!