Bolha landing

Bolhairtás

Zala, Vas és Somogy megyében

Hívjon minket és 3 percen belül árajánlatot kap!

Magyarországon több, mint 50 (a világon pedig közel 2000) vérszívó bolha faj fordul elő, melyek kifejlett egyedei emlősökön és madarakon élősködnek. Egyes fajok egyáltalán nem kötődnek a gazdafajhoz, mások több fajon is megélnek, és néhányan kizárólag egy állatfaj vérét szívják.

Ennek megfelelően ismerünk többek közt:

 • Trópusi patkánybolha (Xenopsylla cheopis)
 • Mérsékeltövi patkánybolha (Nosopsyllus fasciatus)
 • Emberbolha (Pulex irritans)
 • Kutyabolha (Ctenocephalides canis)
 • Macskabolha (Ctenocephalides felis)

Vérszívás során véralvadásgátló hatású nyálat fecskendeznek a sebbe, amely kellemetlen fájdalmat, érzékeny bőrűeknél hólyagokat okozhat és allergiát válthat ki. A közvetlen ártalmon túl fertőző betegségek terjesztésében is szerepet játszhatnak.

A bolhák kifejlett egyedei 2-4 miliméteres, sötétbarna lapított testű rovarok. A szabad szemmel alig látható rovarok jelenlétére leggyakrabban már csak a csípésekből jövünk rá. A nőstény bolhák vérszívást követően néhány órával már el is kezdik a peterakást, amelyek az állatainkról szabadon a környezetbe hullanak az bolhák ürülékével együtt. Árulkodó jel lehet az állatok fekhelyén és a  földön apró só és őröltbors szerű részecskék megjelenése. 

A petékből kikelő lárvák a padlón és a szőnyeg szálai közt élnek és fogyasztanak el mindenféle lehulló szervesanyagot: hámdarabkákat, saját társaikat, a kifejlett egyedek ürülékét.

Három fejlődési stádium után a lárvák bebábozódnak, és 2-3 hét elteltével, ha a körülmények alkalmasak (van célgazda a közelben) kipattannak belőle a kifejlett rovarok. Az embert leggyakrabban ezek, a frissen kikelt bolhák csípik meg.

Az ugráló, állatainkon és rajtunk élősködő kifejlett rovarok a lakásban található populáció 5%-át teszik ki. A többi 95% pete, lárva és báb formájában, alig észrevehető módon a padozaton és annak repedéseiben, állataink és a mi fekhelyünkön egyaránt ott vannak.

A fentiek alapján érthető, hogy nem elég ha kedvenceinket kezeljük valamilyen készítménnyel (nyakörv, csepp, por, spré stb.), fontos, hogy a környezetet és mentesítsük a rovaroktól.

A mentesítés lépései:

 1. Háziállatok fürdetése, majd hosszú hatástartósságú bolhairtó készítmény alkalmazása. A lehetőségekről konzultájon állatorvosával.
 2. Alapos és mélyreható porszívózás. Ügyeljünk rá, hogy minden felületet portalanítsunk különös tekintettel a padozat repedéseire, szőnyegekre, fekvő és ülő felületekre. A szőnyegeket lehetőség szerint terítsük ki a napra. A megtelt porzsákot égessük el, vagy duplán zsacskózva helyezzük a hulladékgyűjtőbe.
 3. Forró vizes felmosás. Vegyszer hozzáadása nem szükséges, de a víz legalább 70-80°C -os legyen.
 4. Rovarirtószeres kezelés. A padozat, szőnyegek és falak permetezése hosszú hatástartósságú rovarirtószerrel 1 méter magasságig.
 5. Hidegködképzés. Célszerű a lakás légterét kiűző hatású hidegköddel kezelni, ami több órán át lebegve a legnehezebben hozzáférhető helyekről is kiűzi a rovarokat.
 • A boltban kapható, magánszemélyek számára is elérhető rovarirtó szerek sokkal alacsonyabb hatóanyag tartalommal rendelkeznek, továbbá jóval kevesebb a hatástartósságuk, mint a kártevőirtó szakemberek által használt, professzionális anyagoknak.
 • Rendkívül fontos, hogy hova és hogyan juttatjuk ki az irtószereket. Egy kisebb lakás alapos kezelésére akár 3-4 liter permetlé kijuttatására is szükséges lehet.
 • Ha ezt a mennyiséget Ön szeretné megvásárolni lakossági készítményekből, mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ám a siker így sem garantált.
 • Napi szinten kezelünk bolhával fertőzött lakásokat, nagy rutinnal rendelkezünk.
 • Garanciával dolgozunk, nálunk a siker mindig garantált.

 

GARANCIÁT vállalunk már EGY KEZELÉS után!

Hívjon bennünket bizalommal!

1
Kezelt lakás
1
Sikeres irtás
154
Garanciális kezelés

Minden lakás és kert egyedi adottságokkal rendelkezik, egyedi kockázatelemzést igényel. Szakembereink tapasztalt szemmel mérik fel a terepet, és az bolhák életmódjának alapos ismerete révén úgy végzik a kezelést, hogy az a legjobb hatást érje el.

A kártevőirtó cégek által használt rovaritó szerek jóval magasabb hatóanyagtartalommal rendelkeznek, mint ami az Ön számára elérhető. De ezek közül is eltérő minőségű, különböző hatékonyságú irtószerek vannak a piacon. Cégünk folyamatosan lépést tart az újdonságokkal is, és azokat a szereket és technológiákat alkalmazza ügyfeleinél, amelyek tapasztalat útján a leghatékonyabbnak bizonyultak.

Ha már meggyűlt a baja a kártevőkkel és segítségre van szüksége, vagy csak mielőbb biztonságban szeretné érezni magát, akár 24 órán belül rendelkezésére állunk.

Cégünknél a bolha irtás ára tartalmazza a kiszállás, a munkavégzés és a felhasznált irtószerek díját is.

Bolha irtásra a második kezelést követően 1 hónapra 100% garanciát vállalunk! Ha 2 kezelést követően még mindig található bolha a lakásban, a harmadik kezelést INGYEN végezzük.

Ügyfeleink mondták rólunk

Szakszerű, alapos tájékoztatás és felmérés, hatékony munkavégzés, gyors kiszállás.

Simon Gergely

Ügyfelünk

Ha azonnali cselekvésre volt szükség, az Agrobiotox Plusz Kft. sosem hagyott cserben.

Kondás Dániel

Ügyfelünk

Hozzáértő szimpatikus úriember, szakmailag képzett, gyorsan rendelkezésre állt, ráadásul hétvégén. Ezért és az utánkövetésért valamint tanácsadásért is jár a hatalmas plusz. Kiváló munkát végzett, azóta is kártevő mentes minden. Léteznek még profi, lelkiismeretes szakemberek.

Tarjáni Richárd

Ügyfelünk

Nagyon pozitív a tapasztalatom! Már aznap kijött a szakember, rendesen megvizsgálta a problémát, és minden kérdésemre választ kaptam. Nagyon segítőkész, szakszerű és alapos! Profi!

Németh Tícia

Ügyfelünk

Érdekli a szolgáltatás, vagy szeretne ingyenes szakmai felvilágosítást kérni? Hívjon bennünket bizalommal az alábbi telefonszámon!