Poloska landing

Mezei poloska és Harlekin katica
irtás

Hívjon minket és 3 percen belül árajánlatot kap!

Ellepik a házát a poloskák és a katicák?

A hidegebb őszi napok beköszöntével a harlekin katicák, a mezei poloskák sok más rovarhoz hasonlóan  fedezékbe vonulnak, és a fűtött lakóépületekben, ingatlanokban, gyáregységekben igyekeznek áttelelni. Bejutást keresve ellepik a házfalakat és bemásznak, berepülnek a nyitott nyílászárókon, befurakodnak a réseken, akár a legkisebb szúnyoghálórepedésen is.

Tudta, hogy létezik olyan megoldás, ami nagymértékben csökkenti a házba bejutó rovarok mennyiségét?

A kezelés során a házak külső falát és a nyílászárókat permetezzük szintetikus piretroid szerekkel, amelyek megtapadnak a felületen és a velük érintkező rovarokat elpusztítják. Ideális körülmények között a szer kémiai gátat képezve hetekig tizedeli a lakásba bejutni kívánó rovarokat.

Mezei poloska

A poloskák tavasztól őszig a táplálékban gazdag mezőgazdasági területeken, erdőkben és gyümölcsösökben élnek, de a hideg beálltával fedezékbe vonulnak.

A köznyelvben „mezei poloska” néven elterjedt fajok alatt jellemzően az ázsiai márványpoloskát (Halyomorpha halys) és az Afrikából származó zöld vándorpoloskát (Nezara viridula) értjük.

Rohamos terjedésük miatt egyre többet találkozhatunk velük lakóterületeken is. Hazánkban való terjeszkedésüknek kedvez egyrészt a klímaváltozás is, másrészt pedig az, hogy nálunk nincsen természetes ellenségük.

Természetes védekező ösztönük folytán, veszély észlelése esetén büdös váladékot hagynak maguk után, ami sokáig a felületen marad. Ebből is erednek a hétköznapi elnevezések: büdösbogár, büdösmargit, büdösbence, büdösmarci, büdöspanna, … stb.

Harlekin katica

A harlekinkaticát (Harmonia axyridis) eredeti elterjedési területéről biológiai védekezési célból telepítették be Észak-Amerikába és Európába. Elterjedése viszont nagy veszélyt jelent több ôshonos ízeltlábúra, ezért a harlekinkatica betelepítése mára az elhibázott biológiai védekezés iskolapéldája lett.

Intenzív terjedésének legnagyobb veszélye, hogy kiszoríthatja a jelenleg nálunk élő katicafajokat, hiszen azoknál jóval versenyképesebb és ellenállóbb. 

Az emberre nem jelentenek veszélyt, ám a testükben található vegyületek allergizáló hatásúak, szembe kerülve kötőhártya-gyulladást okozhatnak, továbbá nem ritka, hogy megharapja az embert, a csípés helyén piros viszkető duzzanat jelenik meg. Előfordulhat, hogy a lakásban búvóhelyet kereső rovarokat háziállataink elfogyasztják, ez nagyobb mennyiségben akár gyomorbántalmakat is okozhat náluk.

Talán ágyi poloskára gondolt?

Cimex lectularius

Őszi invázió

Segítünk megakadályozni, hogy ellepjék házát a kellemetlen rovarok!

Kültéri védekezés a bejutó rovarok ellen

Van megoldás! Csökkentheti a lakásba bejutó rovarok mennyiségét!

Mivel nem számítanak egészségügyi kártevőnek, kevés szakember foglalkozik irtásukkal. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lehet védekezni ellenük. Elég szívósak és ellenállóak, de léteznek olyan szerek, amelyekkel le lehet venni őket a lábukról, és nagy mértékben csökkenthető a lakásba való bejutásuk esélye

Ezek a szerek a rovarok kálium-nátrium transzportját akadályozzák meg, ezáltal idegrendszeri zavarokat idéznek elő, így pusztítják el a rovarokat. Hatástartósságuk 2 héttől 2 hónapig terjedhet, de a hatóanyagok időjárásnak való kitettsége miatt többszöri kezelés szükséges lehet.

 

A kezelés során a házak külső falát és a nyílászárókat permetezzük szintetikus piretroid szerekkel, amelyek megtapadnak a felületen és a velük érintkező rovarokat elpusztítják. Ideális körülmények között – olyan felületeken amelyek kevésbé kitettek esőzésnek – hetekig tizedeli a szer a lakásba bejutni kívánó rovarokat, így jelentős mértékben csökkenti a mindennapi kellemetlenségeinket.

Segítünk megoldani a problémát

Szakembereink sokéves tapasztalattal és jól bevált, hatékony módszerek ismeretével állnak rendelkezésére.

Ügyfeleink mondták rólunk

Szakszerű, alapos tájékoztatás és felmérés, hatékony munkavégzés, gyors kiszállás.

Simon Gergely

Ügyfelünk

Ha azonnali cselekvésre volt szükség, az Agrobiotox Plusz Kft. sosem hagyott cserben.

Kondás Dániel

Ügyfelünk

Hozzáértő szimpatikus úriember, szakmailag képzett, gyorsan rendelkezésre állt, ráadásul hétvégén. Ezért és az utánkövetésért valamint tanácsadásért is jár a hatalmas plusz. Kiváló munkát végzett, azóta is kártevő mentes minden. Léteznek még profi, lelkiismeretes szakemberek.

Tarjáni Richárd

Ügyfelünk

Nagyon pozitív a tapasztalatom! Már aznap kijött a szakember, rendesen megvizsgálta a problémát, és minden kérdésemre választ kaptam. Nagyon segítőkész, szakszerű és alapos! Profi!

Németh Tícia

Ügyfelünk

Mennyibe kerül?

Pontos árajánlathoz tudnunk kell, hogy milyen típusú és mekkora ingatlanról van szó, így kérjük érdeklődés esetén vegye fel velünk a a kapcsolatot, vagy hívjon minket a +36 30 740 6350-es telefonszámon.

Érdekli a szolgáltatás, vagy szeretne ingyenes szakmai felvilágosítást kérni? Hívjon bennünket bizalommal az alábbi telefonszámon!

Kérjen ingyenes szaktanácsadást!

Adja meg telefonszámát és mi visszahívjuk. Semmi kötelezettség, semmi költség.