Patkány landing

PATKÁNYIRTÁS

Zala, Vas és Somogy megyében

Patkányok a házban? - Mivel áll szemben?

Általában végig sem gondoljuk, hogy milyen veszély leselkedik ránk, amíg a baj meg nem történik. Miért fontos a rágcsálók elleni védekezés?

Hogy kerül a patkány a kertjébe, házába?

Magyarországon leginkább a vándorpatkánnyal (rattus norvegicus), ritkábban a házi patkánnyal (rattus rattus) találkozhatunk. Előbbi 18-25 cm, sötétbarna színű, füle kicsi, a szemet nem éri el, farka pedig rövidebb a testhosszánál. Utóbbi 16-20 cm, szürkés-fekete, füle elér a szeméig, farka hossza pedig meghaladja a testhosszát.

A patkányok az év jelentős részében jellemzően a csatornában tanyáznak, a hideg beálltával  a meleg és a táplálék vonzza az emberek közelébe.

Kedvelt búvóhelyük a garázs, pince és a kinti tárolók, külső épületek, ahol kisebb a nyüzsgés. Könnyedén befúrják magukat földpadlós pincékbe, de közkedvelt fészekrakó helyük a meleg kazánház is, ahol a fa alatt kényelmesen meglapulhatnak. Kifinomult szaglásuk van, így könnyedén felfedezik a kamrában tárolt diót, magvakat, vagy kutyatápot, és azonnal bevackolnak a közelükben. 

A patkányoknak nagy a folyadékigénye, így ha a kertben és külső épületekben nem tudja kellőképpen hidratálni magát, a ház vizesblokkjai, különösen a konyha felé veszi az irányt. Gyorsan beosonhatnak az épületekbe nyitott ajtók mentén, ajtóréseken át, könnyen átrágják magukat a szigetelésen, de akár a kerti faház oldalán is.

 

Károk és kórokozók

A rágcsálók alapjában véve növényevők, mégis óriási károkat tudnak okozni a lakásban, garázsban levő holmikban. Mégis miért rágják meg a tárgyainkat, ha nem tápláló élelem számukra? Mi vonzza őket? A rágcsálóknak ez a szokása a fogazatukkal van összefüggésben. Az egerek és patkányok metszőfoga ugyanis gyökér nélküli, ami azt jelenti, hogy folyamatosan növésben van, és koptatniuk kell. Így hát ráharapnak az autó bőrülésére, a motorházban levő vezetékekre, bármilyen csomagolóanyagra, dobozokra, zsákokra egyaránt.

A patkány évente kb 20 kg táplálékot fogyaszt el, de mivel ízérzékelése és szaglása kifinomult, szívesebben lakmározik az emberek számára is értékes élelmiszerekből. A legnagyobb kárt mégis azzal okozzák, hogy táplálkozás közben szennyezik is az élelmiszert. Különböző veszélyes fertőzések hordozói – mint a pestis, az iszapláz (leptospirózis), a fonalóckór (trichinellózis), brucellózisszalmonellózis, hastífusz, paratífusz, vérhas, veszettség, murin tífusz (…stb) – amelyek nyálukkal, orrváladékukkal és vizeletükkel kerülhet rá az élelmiszerekre, vagy bármilyen felületre amin közlekednek. Ráadásul mivel jellemzően csatornákban fészkel, a testére tapadt emberi ürülék, egyéb szennyezés és kórokozók mind átkerülhetnek a megmászott felületekre és élelmiszerekre, ahonnan közvetlenül – az étel elfogyasztásával – vagy közvetve – felületről az ember kezére, onnan a szájába (körömrágás) – könnyen megfertőzi az embert vagy állatot.

Rágcsálóirtás házilag

"A gazdaboltban azt mondták..."

Amikor rágcsáló problémához riasztanak minket új ügyfeleink, szinte minden esetben kiderül, hogy már egy ideje próbálkoztak saját maguk megoldani a problémát, sikertelenül. Sokan azt is bevallják hány tízezer forintot hagytak már a helyi gazdaboltban mindenféle “csodaszerre” és különféle csapdákra. Ilyenkor mindig elmesélem nekik az esetet, amikor magam szerettem volna a kazánunkat megjavítani, ami valahol eresztett. A később kihívott szerelő elárulta: a leggyengébb minőségű szigetelőanyagot vettem (jóval drágábban, mint amit ő használ) és még azt is rosszul használtam.

Ugyan ez a helyzet a rágcsálóirtással:

  • A boltban kapható, magánszemélyek számára is elérhető rágcsálóirtó szerek fele annyi hatóanyagot tartalmaznak, mint a kártevőirtó szakemberek által használt, professzionális anyagok.
  • Rendkívül fontos, hogy hova és hogyan helyezzük ki az irtószereket, ragasztós- és nyaktilós csapdákat. Bízzon a tapasztalatunkban.

 

Miért hívjon szakembert?

Szakembereink sokéves tapasztalattal és jól bevált, hatékony rágcsálóirtó módszerek ismeretével állnak rendelkezésére.

Terepfelmérés

Minden lakás és kert egyedi adottságokkal rendelkezik, de többéves tapasztalt valamint az egerek és patkányok életmódjának alapos ismerete révén minden esetben hozzáértő terepfelmérést végezünk. Megkeressük a rágcsálók bejutási kapuját és úgy helyezzük ki a rágcsálóirtó szerelvényeket, hogy azok biztosan a kártevők útjába kerüljenek.

Biztonság

A létező legbiztonságosabb technológiákat alkalmazzuk, rágcsálóirtó szert csak speciális kulccsal zárható, időjárásnak ellenálló műanyag szerelvényekben helyezünk ki, így sem gyermekek, sem a kisállatok számára nem hozzáférhető. A kártevőirtócégek számára elérhető rágcsálóirtó szerek kétszer annyi hatóanyagot tartalmaznak, mint ami az Ön számára elérhető, így a kezelés biztosan eredményre vezet.

Komplex megoldás

A felfedezett egér- és patkányjáratokat rágcsálóirtó habbal kezeljük, ami az állatok szőrére tapad ahogy a járatokban közlekednek. A habot a rágcsálók a tisztálkodási ösztöneik miatt lenyalogatják magukról, így jut az irtószer a szervezetükbe.

Ezt a komplex kezelést egér jelenléte esetén további ragasztós csapdákkal egészítjük ki. A csapdák biztonságos kialakítása miatt a kisállatok és a gyermekek nem férnek hozzá, nem tudnak belemászni és beleragadni sem.

Hívjon bennünket bizalommal!

Ügyfeleink mondták rólunk

Szakszerű, alapos tájékoztatás és felmérés, hatékony munkavégzés, gyors kiszállás.

Simon Gergely

Ügyfelünk

Ha azonnali cselekvésre volt szükség, az Agrobiotox Plusz Kft. sosem hagyott cserben.

Kondás Dániel

Ügyfelünk

Hozzáértő szimpatikus úriember, szakmailag képzett, gyorsan rendelkezésre állt, ráadásul hétvégén. Ezért és az utánkövetésért valamint tanácsadásért is jár a hatalmas plusz. Kiváló munkát végzett, azóta is kártevő mentes minden. Léteznek még profi, lelkiismeretes szakemberek.

Tarjáni Richárd

Ügyfelünk

Nagyon pozitív a tapasztalatom! Már aznap kijött a szakember, rendesen megvizsgálta a problémát, és minden kérdésemre választ kaptam. Nagyon segítőkész, szakszerű és alapos! Profi!

Németh Tícia

Ügyfelünk

Érdekli a szolgáltatás, vagy szeretne ingyenes szakmai felvilágosítást kérni? Hívjon bennünket bizalommal az alábbi telefonszámon!

Kérjen ingyenes szaktanácsadást!

Adja meg telefonszámát és mi visszahívjuk. Semmi kötelezettség, semmi költség.